loading...

حسابدار شخصي

در سبك زندگي امروزي اقتصاد و فرهنگ در كنار هم قرار گرفته‌اند و بر يكديگر تاثير‌گذارند و در نتيجه، مديريت مالي مخصوصا در خانواده بيش از پيش اهميت پيدا كرده است.

بازدید : 256
11 زمان : 1399:2

در سبك زندگي امروزي بايد پذيرفت كه اقتصاد و فرهنگ در كنار هم قرار گرفته‌اند و بر يكديگر تاثير‌گذارند و در نتيجه، مديريت مالي مخصوصا در خانواده بيش از پيش اهميت پيدا كرده است. همه ما اين نقل‌قول معروف رو شنيديم كه "پول خوشبختي نمي‌آورد" اما قطعا بي‌پولي مشكل ساز خواهد بود. درآمد و پول، تضمين‌كننده رضايت و موفقيت افراد نيست اما بسيار موثر خواهد بود. در نتيجه مديريت حساب‌هاي مالي از اهميت ويژه‌اي برخوردار مي شود.

در سبك زندگي امروزي بايد پذيرفت كه اقتصاد و فرهنگ در كنار هم قرار گرفته‌اند و بر يكديگر تاثير‌گذارند و در نتيجه، مديريت مالي مخصوصا در خانواده بيش از پيش اهميت پيدا كرده است. همه ما اين نقل‌قول معروف رو شنيديم كه "پول خوشبختي نمي‌آورد" اما قطعا بي‌پولي مشكل ساز خواهد بود. درآمد و پول، تضمين‌كننده رضايت و موفقيت افراد نيست اما بسيار موثر خواهد بود. در نتيجه مديريت حساب‌هاي مالي از اهميت ويژه‌اي برخوردار مي شود.

لازمه‌ي ايجاد تعادل در دخل و خرج خانواده و پيگيري يك برنامه‌ريزي مالي دقيق و موثر، ارتباط موثر و نزديك بين اعضاي خانواده است. ارتباط موثر باعث ميشود اعضا در مسائل‌مالي به توافق رسيده و در برنامه‌ريزي براي هزينه‌ها اتفاق‌نظر داشته باشند كه اين امر، برنامه‌ريزي و مديريت دخل و خرج را بسيار آسان‌تر خواهد كرد.

هدف‌ما در اين مقاله آشنايي شما با برخي روش‌هاي مديريت‌مالي صحيح و بيان نكاتي در صرفه‌جويي در هزينه‌ها است.

1. در ماه جوري برنامه‌ريزي كنيد تا در پايان ماه مبلغي را براي پس‌انداز داشته باشيد

اين به معناي حذف نيازهاي زندگيتان از فيش خريد نيست، تنها لازم است تا پول هايتان را با حساب‌كتاب دقيق خرج كنيد و براي هر مسئله حدود سقف بودجه‌ي مورد نيازش رو اختصاص بديد و سعي كنيد طبق اين برنامه پيش‌بريد و از هزينه اضافي خودداري كنيد. همچنين با نگهداري فيش و رسيد خرج‌ها و خريد‌هاي هر ماه، ميتونيد به حساباتون نظم بدين.

2. در آخر هر ماه ليستي از هزينه‌هاي انجام شده تهيه كنيد

در ابتدا درآمد ماهيانه‌تان را يادداشت كنيد. سپس تمام مخارج و مبلغ‌هاي مصرفي رو به صورت ليست دربياريد (اجاره‌خانه، قبوض، مواد‌غذايي، كالاهاي خريداري شده، هزينه‌هاي پزشكي و ...). اگر هزينه‌اي در يك بخش بيش از مقدار تخمين زده شده صورت‌گرفته باشد، آنرا علامت‌گذاري كنيد و سعي كنيد در ماه آينده سقف در‌نظر گرفته شده رو رعايت كنيد. در آخر برآورد كنيد كه چه مقدار پول براي پس‌انداز خواهيد داشت. هرماه سعي كنيد تا حد‌ امكان با صرفه‌جويي منطقي، مبلغ باقيمانده براي پس‌انداز را افرايش دهيد. كارشناسان مالي اغلب توصيه ميكنند حداقل در ماه حدود 10 تا 15 درصد از درآمدتان را براي پس‌انداز كردن در‌نظر بگيريد.

3. با خودتان صادق باشيد و در رابطه با هزينه‌ها و مخارج به خودتان دروغ نگوييد

تمام هرينه‌هاي انجام شده را به طور كامل در ليست ماهيانه بنويسيد! هدف از اين كار عادت كردن به "طبق ‌‌‌‌برنامه هزينه كردن" است، در غير اين صورت در مديريت حساب‌مالي خود به مشكل خواهيد خورد. در صورتي كه در تهيه ليست و برنامه‌ريزي خود واقع بين باشيد، كمك بزرگي در مديريت‌مالي به خود خواهيد كرد. نسبت به هزينه‌اي كه براي پس‌انداز در نظر گرفته‌ايد حساس باشيد و آنرا خرج موارد ديگر نكنيد.

4. از نرم‌افزار‌ها و برنامه‌هاي مديريت حساب مالي استفاده كنيد

با پيشرفت دنياي تكنولوژي تقريبا براي هر‌كاري مي‌توان از ابزار ديجيتال و نرم‌افراز‌ها كمك گرفت، مديريت‌حساب هم از اين قائده مستثنا نيست. با استفاده از ابزار‌هاي آنلاين و نرم‌افزار‌هاي مديريتي در اين زمينه، مي توانيد بودجه‌بندي‌‌هاي تميز‌تر و دقيق‌تري داشته باشيد، در هر‌زمان و هرجايي كه هستيد به بودجه‌بندي‌هاي خود دسترسي داشته باشيد و از ديگر امكانات اين ابزار بهره ببريد. يكي از نرم‌افزار‌هاي پيشرو در اين زمينه، نرم‌افزار مديريت حساب "نيوُ" (NivoApp) است.

5. در طولاني مدت نحوه بودجه بندي و روند مخارج را بررسي كنيد

هزينه‌ها را بر اساس ضرورتشان اولويت‌بندي كنيد. اگر در يك ماه مخارجتان از سقف در‌نظر گرفته شده بيشتر شد و باعث شد مبلغي براي پس‌انداز نماند، سعي كنيد هزينه‌هايي كه ضرورت كمتري دارند را به ماه بعد موكول كنيد و آنها را تقسيم كنيد.

6. در شرايط روحي مناسب خريد كنيد!

طبق تحقيقات صورت‌گرفته، هنگامي كه در شرايط روحي نامناسب به خريد مي‌رويد، ناخودآگاه بيش از مقدار نياز هزينه ميكنيد و حتي ممكن است كالاهايي كه ضرورتي ندارند را بخريد.

7. حواستان به حراجي‌ها باشد

زمان حراجي‌ها را بشناسيد و براي آنها برنامه‌ريزي كنيد. كالاهايي كه ضرورت كمتري دارند را در اين زمان‌ها بخريد. البته بايد توجه داشته باشيد كه در حراجي‌ها احساسي برخورد نكنيد و نگذاريد پيشنهادات وسوسه‌كننده باعث شوند بيش از ميزان نياز خود خرج كنيد.

8. بر خلاف جريان شنا كنيد!

در زمان‌هايي كه تقاضاي برخي اجناس و كالاهايي خاص در بازار بيشتر است، براي خريد كمي دست نگهداريد و منتظر بمانيد تا تب و تاب خريد اين محصولات كمتر شود. زيرا پس از آن مي‌توانيد همان اجناس و كالا‌ها را با قيمت پايين‌تر خريداري كنيد. براي مثال اگر لوازم‌التحرير رو به جاي شهريور در اوايل مهر ماه بخريد و يا پوشاك را به جاي اسفند در اوايل فروردين خريداري كنيد‌‌، برايتان به‌صرفه‌تر خواهد بود.

اگر بودجه‌تان را براي هر هزينه‌اي بدون توجه به هزينه‌هاي ديگه تنظيم كنيد، دچار ولخرجي خواهيد شد و ممكن است براي هر مورد بيش از حد نياز خرج كنيد. هميشه سعي كنيد پولتان را صرف هزينه‌هاي ضروري‌تر كنيد. همچنين در نظر داشته باشيد كه گاهي هزينه‌هايي غير قابل پيشبيني و خارج از برنامه به وجود ميآيند ( مثل هزينه‌هاي تعميرات يا هزينه‌هاي پزشكي و ...) كه ضرورت برنامه‌ريزي و پس انداز كردن را بيشتر مشخص ميكنند.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 10
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 29
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 13
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 49
  • بازدید ماه : 85
  • بازدید سال : 166
  • بازدید کلی : 9396
  • <
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی