loading...

حسابدار شخصي

قانون 20/80 يكي از مفيدترين مفاهيم موجود در مديريت زمان و زندگي افراد است. طبق اين قانون 20 درصد از فعاليت‌هاي شما، 80 درصد نتيجه براي شما در بر دارد.

بازدید : 288
11 زمان : 1399:2

قانون 20/80 به احترام پايه گذار آن ويلفردو پارتو (Vilfredo Pareto) «اصل پارتو - Pareto principle» هم ناميده مي‌شود. در يك كلام، قانون 20/80 يكي از مفيدترين مفاهيم موجود در مديريت زمان و زندگي افراد است. اين قانون حاكي از آن است كه 20 درصد از فعاليت‌هاي شما، 80 درصد نتيجه براي شما در بر خواهد داشت.

قانون 20/80 به احترام پايه گذار آن ويلفردو پارتو (Vilfredo Pareto) «اصل پارتو - Pareto principle» هم ناميده مي‌شود. در يك كلام، قانون 20/80 يكي از مفيدترين مفاهيم موجود در مديريت زمان و زندگي افراد است. اين قانون حاكي از آن است كه 20 درصد از فعاليت‌هاي شما، 80 درصد نتيجه براي شما در بر خواهد داشت.

چرا بايد از قانون 20/80 استفاده كنيم

اگر فهرست وظابف شما داراي 10 مورد است، 2 مورد آن به اندازه 8 مورد ديگر شايد هم بيشتر اهميت دارند. چيز جالبي كه وجود دارد اين است كه به انجام رساندن هر يك از اين وظايف، ممكن است به يك ميزان وقت نياز داشته باشند، ولي يكي دو مورد از آنها، پنج تا ده برابر بيشتر از بقيه اهميت دارند. متاسفانه بيشتر افراد در آن 20 درصد مواردي كه داراي ارزش بيشتري است تنبلي مي‌كنند و در عوض خود را درگير آن 80 درصد كم اهميت تر مي‌كنند كه نتيجه كمتري را برايشان دارد.

بعضي از افراد، تمام روز را سرگرم و مشغول كار هستند ولي به ظاهر كار زيادي انجام نمي‌دهند و اين تنها به اين دليل است كه آنها وقت خود را صرف كارهايي مي‌كنند كه از ارزش كمي برخوردارند و در عوض در انجام يكي دو فعاليتي كه مي تواند تغيير اساسي در كارشان ايجاد كند، تنبلي مي‌كنند. با ارزش‌ترين كارهايي كه مي‌توانيد در طول روز انجام دهيد، معمولاً سخت‌ترين‌ها هستند اما نتيجه‌اي كه از انجام آنها مي‌توانيد بگيريد، بزرگ و ارزشمند خواهد بود.

استفاده از قانون 20/80 در زندگي

به همين دليل تا زماني كه 20 درصد كار مهم و با ارزش پيش رو داريد، بايد از انجام 80 درصد كار بيهوده جداً خودداري كنيد. قبل از شروع به انجام هر كاري، از خود بپرسيد كه اين كار جزو 20 درصد فعاليت مهم زندگي‌تان است يا جزو 80 درصد فعاليت كم اهميت؟

هيچ‌گاه كارهاي كوچك را اول انجام ندهيد. به ياد داشته باشيد انتخاب شما هر چه كه باشد، وقتي آن را بارها و بارها تكرار كنيد، برايتان عادت مي‌شود و ترك آن سخت خواهد بود. وقتي عادت كنيد كه روزتان را با كارهاي كم اهميت شروع كنيد، خيلي زود به اين شيوه عادت مي‌كنيد و اين عادتي نيست كه شما بخواهيد در خود پرورش دهيد.

همين كه كار بر روي يك موضوع با اهميت را آغاز كنيد، انگيزه لازم براي ادامه دادن آن را پيدا خواهيد كرد. تنها فكر كردن به شروع و اتمام يك كار مهم به شما انگيزه لازم را مي‌دهد تا بر تنبلي خود غلبه كنيد. معمولاً انجام كامل يك كار با ارزش به همان اندازه زمان مي‌برد كه يك كار كم ارزش زمان خواهد برد با اين تفاوت كه تكميل كار با ارزش، احساس رضايت و غروري فوق‌العاده به شما مي‌دهد در حالي كه وقتي با همان ميزان زمان و انرژي، كاري كم ارزش را تا آخر انجام مي‌دهيد، احساس رضايت شما بسيار اندك و ناچيز خواهد بود.

استفاده از مديريت زمان

مديريت زمان، در اصل مديريت زندگي است كه به معني تسلط بر فعاليت هايي است كه پيش رو داريد. شما به راحتي مي‌توانيد فعاليت هاي بعدي خود را انتخاب كنيد، ولي نكته مهم در تعيين موفقيت شما در زندگي و كار، ميزان توانايي شما در انتخاب بين چيزهاي مهم و چيزهاي كم اهميت است. افراد موفق خود را موظف مي‌دانند تا هر روزشان را با مهمترين وظيفه‌اي كه پيش رو دارند آغاز كنند.

استفاده از قانون 20/80 در هدف گذاري

تمامي اهدافي را كه براي دست يابي بهشان تلاش مي كنيد، مد نظر قرار بدهيد و زمان، انرژي يا سرمايه صرف‌شده براي هر يك از آنها را با ميزان سوددهي فعاليت ها يا نزديك شدن به هر هدف مقايسه كنيد. سوددهي فعاليت ها براي شما هر چيزي مي تواند باشد: از بهبود سلامت جسماني گرفته تا بهتر شدن زندگي از لحاظ روابط عاطفي. براي به كار گرفتن قانون 20/80 بايد سعي كنيد تا حد امكان اهدافي را دنبال كنيد كه بيشترين سوددهي و ارزش را براي تان خواهند داشت.

استفاده از قانون 20/80 در زندگي اجتماعي

در پايان بد نيست قانون 20/80 را در مورد دوستان و آشنايانمان هم مورد بررسي قرار دهيم. فرض كنيم كه تعداد دوستان ما به 10 عدد مي‌رسد. حال تصور كنيم كه مشكلي براي ما پيش مي‌آيد و از ميان 10 دوست، فقط 2 نفر از آن‌ها به كمك ما مي‌آيند. پس بهتر است به جاي سرمايه گذاري روي 8 دوستي كه فقط در زمان خوشي در كنار ما هستند، تمام زمان، انرژي و رفاقت خود را صرف دوستاني كنيم كه در بيش از 80 درصد مواقع در كنار ما خواهند ماند.

منبع: zoomlife.ir

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 10
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 21
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 13
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 41
  • بازدید ماه : 77
  • بازدید سال : 158
  • بازدید کلی : 9388
  • <
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی